AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Saturday, August 28, 2010

Lawatan Untuk Hulur Bantuan Baiki Pagar Surau Bukan Politik


SHAH ALAM 28 Ogos - Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching kesal lawatan beliau ke Surau Al Huda telah dieksloitasi sebagai modal politik murahan oleh pihak tertentu sehigga menimbulkan perasaan keresahan antara umat Islam negara ini.

Beliau menegaskan kunjungannya ke surau tersebut di Kajang dibuat secara ikhlas dan murni serta tidak berniat politik malah tidak bermotif untuk menyebabkan kesucian surau dan masjid dipersoalkan.

Nie Ching membuat lawatan ke Surau Al Huda 22 Ogos lalu bagi menyampaikan bantuan kerajaan negeri Selangor untuk memperbaiki pagar surau dan berbuka puasa bersama ahli jawatankuasa dan jemaah surau.

"Oleh kerana saya telah dijemput untuk memberi sepatah dua kata, saya dengan secara ikhlas memberikan sedikit penjelasan mengenai program pendidikan kerajaan negeri yang memanfaatkan rakyat Selangor.

"Saya menyambut baik pesanan, peringatan dan nasihat dari semua pihak mengenai perkara tersebut, dan akan dengan segala upaya, menjalankan tugas saya dengan lebih berhati-hati supaya tidak menimbulkan perasaan kurang senang dan perselisihan faham di kalangan umat Islam pada masa yang akan datang.

"Akhir sekali, saya juga akan memajukan penjelasan dan permohonan maaf kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj, Sultan Selangor Darul Ehsan mengenai perkara ini," kata Nie Ching dalam satu kenyataan hari ini.


Sumber: Suara Keadilan

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009