AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Tuesday, March 9, 2010

Jangan Amanahkan Negara Pada Perompak, Perasuah


Walau sekaya mana sesebuah negara, walau sebanyak mana sumber galiannya tapi jika ditadbir kerajaan yang korup, ekonomi negara tidak mampu bertahan, apatah lagi berkembang.

Demikian kata Datuk Seri Anwar Ibrahim membidas corak pimpinan UMNO-BN yang bergelumang dengan rasuah dan salah guna kuasa.

Ketua Pembangkang itu pada ceramah perdana 2 tahun Pakatan Rakyat malam semalam mahu pemimpin-pemimpin gagasan itu terus mempertahankan hak rakyat.

Ribuan rakyat terdiri dari pelbagai kaum menghadiri majlis yang berlangsung di Stadium Malawati bagi mendapatkan maklumat sebenar.

Apatah lagi media arus perdana tidak serik-serik membuat fitnah kononnya kerajaan Pakatan Rakyat tidak tahu mentadbir, waima kerajaan Umno-BN sebenarnya dihimpit gejala rasuah.

“Sekarang yang merompak ini lah yang melaungkan pertahan Melayu. Dia rompak dahuklu, kemudian dia kata pertahan Melayu. Kita pun angguk, dan dia rompak lagi. Mana boleh kita harapkan negara dan bangsa di tangan perompak!" tegas Anwar.

Anwar yang juga Penasihat Ekonomi Negeri Selangor berkata, pemimpin yang telus dalam mentadbir sesebuah negara merupakan pemimpin yang amanah dalam menjaga hak rakyat yang disandarkan ke bahu mereka.

Dengan lantang, beliau menegaskan Pakatan Rakyat sama sekali tidak bertoleransi dengan pemimpin yang menyeleweng.

“ Saya hendak tanya Exco Kerajaan Negeri, Tan Sri Khalid, Teresa Kok, Yaacob, Xavier, Ean, Ronnie Liu, tanah apa yang dia dapat? Kalau kita tahu satu inci tanah kerajaan negeri Selangor, ada nama ini ambil, esok mereka tersingkir dari jawatan Exco," katanya.

Sumber: TVSelangor

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009