AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Monday, June 1, 2009

Hari Gelap Gelita Seluruh Perak, Penyokong Pakatan Rakyat Diseru Puasa Sunat/Mogok Lapar 1 JunSempena Hari Gelap Gelita Seluruh Negeri Perak dan Himpunan Aman anjuran Sekretariat Pakatan Rakyat Perak, semua penyokong di seluruh negara diseru melakukan puasa sunat hari Isnin dan mogok lapar selama satu hari.

Program ini adalah susulan daripada kempen puasa sunat dan mogok lapar yang dianjurkan selama tiga hari mulai Selasa hingga Khamis minggu lepas.

Hari Gelap Gelita Seluruh Negeri Perak dan Himpunan Aman ini adalah bagi meneruskan bantahan pencabulan demokrasi yang dilakukan oleh Umno dan Barisan Nasional dan mendesak supaya Dewan Undangan Negeri Perak dibubarkan.

Program sehari yang membabitkan setiap markaz DUN seluruh Perak akan bermula pukul 6 petang dan diisi dengan ucapan daripada pimpinan Pakatan Rakyat di peringkat DUN masing-masing.

Ini diikuti dengan berbuka, solat Maghrib dan bacaan Surah Yassin. Selepas Isya' solat hajat berjamaah akan diadakan dikuti dengan tazkirah. Program akan dilanjutkan dengan ceramah Pakatan Rakyat yang akan disampaikan oleh ADUN setempat dan pimpinan di peringkat DUN.

Bagi penyokong bukan Islam sebagai menghormati program tersebut mereka boleh berlapar selama satu hari dan akan makan beramai-ramai menjelang Maghrib bersama umat Islam yang lain di markaz.

Bagi program esok semua penyokong Pakatan Rakyat gigalakkan berpakaian hitam tanda sokongan padu.

Sumber: tvantara.com

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009