AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Tuesday, July 6, 2010

SPRM hantar soalan kepada Bala dengan teksi London.....

Senarai soalan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk dijawap oleh penyiasat persendirian, P Balasubramaniam kini di tangan peguamnya di London.

Senarai soalan SPRM itu dimuatkan dalam satu sampul dihantar dengan sebuah teksi kepada peguam Balasubramaniam, Americk Sidhu di hotelnya di London.
Soalan berkenan dihantar untuk Balasubramaniam melalui perkhidmatan kurier selepas SPRM menarik balik janji mereka untuk menghantar pegawainya ke London untuk mencatatkan kenyataan penyiasat persendirian itu, yang dijadualkan semalam.
"Kami sahkan bahawa telah menerima soalan berkenaan dan sedang mengkajinya buat masa ini,” kata Americk, yang tidak mahu mengulas lanjut.
Balasubramaniam dijangka menjawap soalan itu dalam bentuk afidavit.
SPRM sedang menyiasat dakwaan bahawa beberapa tokoh mememaksannya menarik balik pengakuan bersumpah yang dibuatnya berhubung pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu. Antara mereka yang didakwa itu termasuk adik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak – Nazim dan ahli perniagaan Deepak Jaikishan.
Selepas kejadian itu, Balasubramaniam melarikan diri ke luar negara tetapi mengeluarkan lebih banyak kenyataan yang mengejutkan terhadap Najib, isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor dan juga menuduh bekas pegawai khas perdana menteri, Datuk Nasir Safar berada di lokasi kejadian apabila Altantuya diberkas oleh polis.
Meskipun SPRM telah membatalkan wawancara yang dijadualkan itu, Balasubramaniam dan peguamnya menunggu di tempat yang di jadualkan iaitu di Leinster Gardens, Holiday Villa.
Peguamnya yang hadir termasuk Americk dan Manjit Singh Dhillon dan mereka ditemani oleh ahli majlis tertinggi PKR, Datuk Zaid Ibrahim dan bloger Raja Petra Kamarudin.
"Kami tunggu dari jam 10 pagi dan beredar selepas 1 petang,” kata Americk.
Sementara menunggu, mereka menikmati ais kacang di sebuah restoran Malaysia di hotel berkenaan. Ketika itu, sampul yang membawa senarai soalan SPRM tiba melalui teksi.
Balasubramaniam akan mengadakan sidang media pada tempat yang sama pada 11 pagi Rabu ini (7 petang waktu Malaysia) dan dijangka akan membuat lagi pendedahan.
source:malaysiakini

Agaknya ketika Bala,RPK dan Zaid sedang menikmati ais kacang, agen-agen SPRM pun ada dekat situ.
Mungkin agen2 SPRM ini tinggal kat Holiday Villa yang sama?
Mungkin kerana mereka segan dengan sikap SPRM yang berdolak dalik, agen2 ini pun kurierkan soalan2 tersebut melalui sebuah teksi London kat Bala.
Apakah jenis soalan yang dihantarkan oleh SPRM itu? Soalan objektif, subjectif, bulatkan jawapan2 yang betul,padankan soalan dengan jawapan2 berikut atau soalan essei?
Kontrak gomen Najib 1Malaysia dengan APCO telah pun di sambung setahun lagi. Jadi Raja Petra dan Bala kenalah berhati-hati kerana APCO boleh minta bantuan khidmat agensi perisikan Mossad untuk menculik mereka ini bila-bila saja.........

Sumber: alditta.blogspot.com

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009