AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Monday, August 1, 2011

Simulasi P'raya Umno Ramal Tewas Di Perak


SHAH ALAM 1 OGOS: Perak diramal kembali kepada Pakatan Rakyat dalam Pilihan Raya Umum akan datang, lapor The Malaysian Insider. Laporan itu dibuat berdasarkan kepada maklumat dalaman sumber portal mengulas simulasi pilihanraya Umno yang diadakan baru-baru ini.
Ahli Parlimen Bukit Gantang Datuk Seri Nizar Jamaluddin berkata, hakikatnya rakyat Perak menolak rampasan kuasa lalu dan mahu kerajaan Pakatan Rakyat yang dilantik secara sah dipulihkan.

"Itulah hakikatnya. InsyaALLAH. Rakyat di negeri Perak tidak setuju kepada rampasan kuasa dan lain-lain faktor. Tapi kalau keputusannya mereka akan hilang perak. InsyaALLAH," tegas beliau.

PRU-12 lepas menyaksikan Pakatan Rakyat memenangi 31 dari 59 kerusi Dewan Undangan Negeri Perak. Kerajaan yang ditubuhkan tidak sampai setahun itu bagaimana digulingkan selepas tiga ADUN PR menjadi wakil rakyat bebas menyokong BN.

Sumber dalaman Umno memberitahu The Malaysian Insider bahawa BN kehilangan beberapa kerusi di Perlis dan Johor dalam simulasi pilihanraya itu.


Sumber: TVSNEWS

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009