AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Wednesday, May 12, 2010

Permohonan Dapatkan Keterangan Saiful Ditolak Walaupun Hakim Akur Wujud Percanggahan


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan peguam Karpal Singh bagi mendapatkan laporan kenyataan Mohd Saiful Bukhari Azlan yang dibuat kepada polis.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, beralasan walaupun terdapat percanggahan dalam laporan polis dan pengakuan saksi namun kenyataan saksi tidak konflik dengan kejadian.

Hakim juga berkata pihak pendakwaraya mempunyai kuasa untuk menentukan mana- mana seksyen di bawah Kanun Keseksaan untuk mendakwa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hakim kemudiannya mengarahkan perbicaran disambung.

Karpal tidak berpuas hati dan kemudiannya memohon supaya prosiding ditangguhkan supaya rayuannya itu boleh dikemukakan kepada mahkamah yang lebih tinggi.

Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden bingkas membantah dan berkata perbicaraan perlu diteruskan dan rayuan boleh dikemukakan selepas mahkamah selesai bersidang.

Suasana menjadi kecoh seketika apabila berlaku pertikaman lidah apabila Karpal mendakwa pihak pendakwaraya sudah mengetahui keputusan hakim yang menolak permohonannya hari ini.

Ini kerana pendakwaraya sudah bersedia untuk meneruskan perbicaraan.

Natijahnya Karpal berdepan dengan kemungkinan dikenakan tindakan kononnya menghina mahkamah.

Sumber: TVSelangor

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009