AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Monday, May 10, 2010

Karpal Mula Soal Saiful


KUALA LUMPUR, 10 Mei - Perbicaraan kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai tertuduh disambung di Mahkamah Tinggi hari ini dengan peguam beliau menyoal bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang merupakan pangadu dalam kes itu.

Ketika prosiding bermula pagi ini, peguam bela utama, Karpal Singh, memohon mendapatkan senarai nama saksi daripada pihak pendakwaan tetapi ini tidak dibenarkan oleh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah.

Selepas beliau menyoal Mohd Saiful selama 45 minit, Karpal Singh membuat satu lagi permohonan iaitu bagi mendapatkan semua keterangan bertulis daripada polis.

Pihak pembelaan sepatutnya menyoal balas Mohd Saiful pada 8 Feb lepas setelah saksi itu pemberi keterangan utama pada 5 Feb tetapi perbicaraan tertangguh kerana Anwar mengemukakan permohonan supaya Hakim Mohd Zabidin menarik diri.

Anwar kemudian menukar fikiran dan menarik balik permohonannya itu.

Mohamad Zabidin menetapkan lima hari bermula hari ini bagi meneruskan perbicaraan.

Anwar, 63, yang juga ketua pembangkang dan penasihat Parti Keadilan Rakyat, mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan meliwat Mohd Saiful, 25, di sebuah apartmen di Bukit Damansara di sini pada 26 Jun 2008.

Pendakwaan diketuai Peguam Cara Negara II Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden.

Sumber: Suara Keadilan

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009