AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Wednesday, March 3, 2010

Rakan Harap Mohsin Kembali Rasional


PETALING JAYA, 3 MAC - Beberapa Ahli Parlimen PKR masih menaruh harapan agar Ahli Parlimen Bagan Serai Mohsin Fadzli akan kembali bersikap rasional dan menolak usaha pihak ketiga yang mengumpan beliau untuk keluar parti.

Mereka menolak alasan Mohsin kononnya beliau bertindak demikian kerana membantah pendirian PKR bersabit isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

“Dalam masa yang sama kenyataannya sebentar tadi mengatakan bahawa beliau tidak bersetuju dengan penggunaan kalimah Allah bagi bukan Islam yang merupakan pendirian, pandangan yang telah dikeluarkan oleh Keadilan mahupun Pakatan Rakyat, sekali lagi itu hak peribadi beliau sebab pandangan yang mengatakan bahawa kalimah Allah itu boleh digunakan bagi orang Kristian terutamanya itu pandangan yang dikeluarkan oleh ulama-ulama besar dunia berdasarkan al-Quran dan hadis yang dikeluarkan,"kata Pengerusi PKR Perak, Mustafa Kamil Ayob.

“Saya yakin pada hari ini perkara itu berlaku apabila wujudnya keadaan di mana pihak ketiga memain peranan mula memujuk atau mempengaruhi beliau bertindak demikian. Saya tidak lihat YB Bagan Serai bertindak atas kehendak atau kapasiti dia sendiri, saya tidak yakin dalam keadaan macam itu,”kata Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail

“Mohsin ini kes dia kalau sekiranya ada masalah, tidaklah besar, saya akan cuba untuk menghubungi beliau..mungkin beliau digoda diberi janji manis yang mana beliau termakan, jadi saya rasa ia boleh di atasi...saya akan cuba mendengar masalah beliau,”kata Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin.

Sementara itu, Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani berkata apa jua alasan yang diberikan ia merupakan satu usaha terancang.

Katanya apa juga alasan yang diberi, mereka yang bertindak keluar parti nyata seorang yang telah mengkhianati pengundi.

“Perkara ini telahpun dirangka dan dirancang, sebab itu saya tidak terperanjat dalam sesi keputihan ini perlu ada pengorbanan, rakan-rakan jelaskan bahawa kami tidak akan berganjak dari asas perjuagan parti. Yang jelas mereka yang keluar mempunyai agenda sendir, apa jua alasan mereka sekalipun..mereka tetapi pengkhianat kepada bangsa dan agama mereka. Tetutama sekali pengundi, saya beranggap bahawa ia satu perbuatan yang telah dirangka dan dirancang dan saya tidak terkejut jika ada seorang lagi ke arah itu, tapi kami tidak melayan kerenah remeh temeh,”katanya.

Sumber: TVSelangor

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009