AMK Kota Raja
Demo mansuh Tol
Demo mansuh Tol
Organisasi Deklarasi Prinsip Dasar Sasaran PRU-13 Keratan Akhbar Video Aktiviti Sertai Kami Hubungi Kami

Arkib Blog

Friday, February 26, 2010

Umno Tabur Fitnah Semasa Sambutan Maulidur RasulSikap jahat UMNO yang suka menyebar fitnah dan membuat onar dalam masyarakat tidak mengira masa dan tempat hingga sanggup mencemari sambutan maulidul junjungan besar Nabi Mohammad saw.

Sekali lagi golongan yang tidak mengerti erti kesopanan ini mencemar majlis tersebut dengan mengedar akhbar Selangor Kita pro-Umno di perkarangan letak kereta Stadium Melawati Shah Alam di mana Majlis Sambutan Maulidur Peringkat Negeri Selangor diadakan pagi tadi.

Beberapa penduduk yang hadir pada majlis berasa tidak puashati dengan tindakan UMNO kerana ia telah mencemarkan Sambutan Maulidur Rasul.

Ahli Parlimen Hulu Langat Che Rosli Che Mat berasa kesal dengan tindakan tersebut dan menyifatkan sebagai tindakan jahat selain cuba mengelirukan rakyat.

"UMNO telah mengambil kesempatan diatas program kita dengan mengedar risalah yang memburukkan pemimpin Pakatan Rakyat"Kita dalam program Sambutan Maulidur Rasul bukannya majlis politik tetapi UNMO tidak fikir semua itu malah mereka menghina majlis tersebut yang dia tahu hendak menghasut rakyat," jelasnya

Beliau juga menyifatkan UMNO sekarang sudah kehabisan ide untuk menyakinkan rakyat sehingga mengambil tindakan sedemikian.

"Jelas sekali UMNO sekarang tengah sakit tenat sehingga tidak hormat pada majlis tersebut. Saya berpendapat risalah ini telah diedar melebihi seribu naskah.

"Selain itu kita kesal dengan tindakan pihak berkuasa yang tidak mengambil tindakan semasa risalah tersebut diedar dan ini menunjukkan sikap berat sebelah dan ketidakadilan yang berlaku," sambungnya lagi.

Akhbar Selangor Kita telah memuatkan pelbagai isu yang boleh mengelirukan rakyat selain kes Konspirasi II Datuk Seri Anwar yang masih dalam perbicaraan juga dimuatkan.

Sumber: Suara Keadilan

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009