Arkib Blog

Wednesday, August 12, 2009

Pakar motivasi mahu cuba nasib di Pmtg Pasir

Selepas bertanding sebagai calon bebas dalam pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang dan DUN Penanti sebelum ini, seorang pakar motivasi, Kamarul Ramizu Idris menyuarakan hasratnya untuk mencuba nasib sekali lagi di DUN Permatang Pasir.

Berikutan itu, pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir dijangka menyaksikan pertandingan tiga penjuru di antara BN, PAS dan calon bebas.

bukit gantang independent candidate  kamarul ramizu idris campaign 010409 02Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan hari penamaan calon pada 17 Ogos dan pengundian pada 25 Ogos.

Kamarul Ramizu, 42 (kiri), berkata beliau bersedia untuk membeli borang pencalonan dari Pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya negeri, Jumaat ini.

"Saya sedia untuk bertanding di Permatang Pasir kerana saya telah memperuntukkan kira-kira RM100,000 bagi kempen pilihan raya kecil itu.

"Saya juga akan berkempen di kawasan Permatang Pasir supaya pengundi faham misi dan visi saya," katanya kepada Bernama semalam.

NONESebelum ini, Kamarul Ramizu telah bertanding sebagai calon bebas pada pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang, Perak dan Penanti.

Bagaimanapun, katanya, beliau akan bertanding di Permatang Pasir sebagai calon underdog yang bertujuan untuk mendedahkan dirinya dengan orang ramai.

"Walaupun saya akan cuba sebaik mungkin, tapi saya tidak pernah jangka untuk memenanginya dan hanya menjadikannya sebagai satu pendedahan kepada diri saya bagi mempersiap diri menjelang pilihan raya umum akan datang," katanya.

Kerusi DUN Permatang Pasir kosong berikutan kematian penyandangnya Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman daripada PAS yang meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur pada 31 Julai akibat sakit jantung.

Sumber: Malaysiakini

0 comments:

 

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) KOTA RAJA Copyright © 2009